משפחה – מפעל חיים (ספר חדש)

בשעה טובה התפרסמה האסופה החשובה משפחה – מפעל חיים: 88 אנשי רוח על ערכי המשפחה בעידן הפוסט־מודרני בעריכת חיים ברנסון. באסופה עשרות מאמרים שונים ומגוונים על שלל היבטי המשפחה היהודית: תמורות המשפחה בתקופתנו, טקס החופה, אי-הסימטריה בין הגבר לאשה בנישואין, צניעות, עבודת הזוגיות, חיי אישות, גידול ילדים ועוד.

בין 88 (!) הכותבים המכובדים: הרב יונתן זקס, הרב יעקב אריאל, הרב יהושע שפירא, הרב חיים נבון, הרב אורי שרקי, הרבנית ימימה מזרחי, הרב שבתי סבתו, הרב יצחק סבתו, ד"ר עינת רמון, ד"ר יהודה יפרח, ד"ר מיכאל אבולעפיה, הרב ארל'ה הראל, הרב אלישע וישלצקי ז"ל, שרון רוטר, הרבנית לאה ויזל, הרב דוב ברקוביץ, הרב אייל ורד, שירת מלאך, רוחמה בן יוסף' ועוד ועוד ועוד.

היה לי העונג והכבוד לתרום לספר בשני אופנים:

  • ככותב המאמר "ודבק באשתו". המאמר מבקש להוכיח שאף שהתורה מתירה בבסיסה ריבוי נשים, האידיאל התורני מאז ומעולם היה אידיאל מונוגמי של נשיאת אשה אחת, כאשר המנהג וההלכה בהדרגה מיישרים קו אתו.
  • כעורך מאמרו של הרב גינזבורג, "הרי אתה מקודש לי". מאמר זה עוסק באופן בו, לפי החסידות, בפנימיותו של טקס הנישואין גם האשה מקדשת את האיש ולא רק להפך.

(שני המאמרים ניתנים לצפיה דרך הקלקה על שמותיהם.)

שני המאמרים חשובים ביותר וחיכיתי זמן רב לכתוב אותם. בראיון לערוץ 7, אמר הרב יצחק סבתו, ראש הישיבה הגבוהה במצפה יריחו שהוציאה את הספר, את הדברים הבאים על מאמרי:

חידש לי האידאל המונוגמי ביהדות, מאמר של ניר מנוסי. אנחנו רגילים לחשוב שמלכתחילה ניתן היה לשאת כמה נשים ורק מתקנת רבנו גרשום צמצמנו זאת לנישואין לאישה אחת, והדבר מעורר הרבה שאלות. ניר מנוסי פורס בצורה מקורית ומוכיח שלפי היהדות דווקא איש אישה הם האידאל. הוא מדגיש שגם אצל האבות המטרה הראשונה הייתה להתחתן עם אישה אחת, יעקב רצה להתחתן רק עם רחל ואברהם רק עם שרה, למעשה יצחק הוא המודל. כך הוא סוקר את ההלכה גם בנגלה וגם בנסתר. זו דוגמא לחידוש משמעותי בנושא המשפחה.

מדובר בספר חובה לכל איש חינוך ולכל מי שנושא המשפחה בדורנו מעסיק אותו. ניתן לרכוש את הספר בשבוע הספר, בחנויות הספרים, או להזמינו בקישור הזה. שימו לב: אם תזינו את קוד הקופון 8775 תוכלו לרכוש את הספר ב-69₪ כולל משלוח. 

2 תגובות

  1. המאמר מעניין. הנושא מעלה את השאלה (שעולה גם בנושא אשת יפת תואר) מתי התורה בחר "לאשר בדיעבד" דברים שהם פסולים אך מושרשים עמוק במציאות החברתית ובתרבות, מתי היא תטיל וטו? עד כמה התורה מתחשבת במציאות החברתית , ועד כמה הדברים הם מלכתחילה?
    קשה לקבל לכאורה את הרעיון שהתורה, ("אש שחורה" וכו) תגיד דברים בדיעבד, וכביכול תשנה מהאמ מתוך התחשבות במציאות

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s